skip to Main Content
030-6775536                               Winkelmand
Workshop Krachtig ontmoeten

In het kort

De basis workshop van een uur biedt een ‘anders dan anders’ kennismaking. Het effect ervan is energiegevend, inspirerend en verbindend. In de uitgebreidere vorm van twee uur wordt bij de kennismaking een vraag meegegeven. Die wordt zo uitgewerkt dat daarop nieuw perspectief ontstaat.

Waarom inzetten

De workshop is ontstaan vanuit de ervaring, dat samenwerken aan een positieve mensvisie uitnodigt en enthousiasmeert. De set van sleutel stickers is een uitwerking van de visie, die hieronder verbeeld is.

Bij de keuze om te werken met een eigen sleutelthema is het ijs meteen gebroken en ontstaat snel een vertrouwelijke sfeer. Omdat het gaat om wat hen persoonlijk drijft, komen deelnemers als vanzelf  tot de kern. De landschappen op de landkaart poster roepen emoties en stemmingen op; dit haalt hen uit hun denken. Dit alles motiveert om van de workshop iets moois te maken.

Basis workshop

Stickers kiezen en opplakken

Elk viertal zit om een tafel, rond de landkaart poster. De facilitator licht toe wat de bedoeling is en introduceert de bouwstenen voor de workshop. Elke deelnemer kiest het sleutelthema waarin hij/zij zich helemaal zichzelf en thuis voelt, kiest het passende stemmingslandschap en plakt de sticker daarop, met een groen symbooltje erbij plus initialen. Vervolgens kiest ieder het sleutelthema dat een belangrijk ontwikkelpunt vertegenwoordigt. Ook die sticker wordt op de poster geplakt, met een oranje symbooltje plus initialen erbij.

Uitwisseling

Men vertelt elkaar om de beurt iets over zichzelf aan de hand van de kernkracht en het ontwikkelpunt, en legt uit wat de keuze van het landschap bij beide betekent. Anderen luisteren dit uit en reageren erop met vragen, feedback of advies. In discussie gaan is niet de bedoeling; het gaat om de eigen beleving en het ontvangen van de persoonlijke reacties.

Een vraag meegeven

De kennismaking was inspirerend, maar de deelnemers zijn nu juist geboeid en gemotiveerd om door te gaan. Voor dit doel kan een vraag meegegeven worden. Bijvoorbeeld bij het onderwerp: goede werkrelaties. De vraag is: hoe zou jij vanuit jouw kernkracht kunnen bijdragen aan goede relaties op het werk? Desgewenst gevolgd door de vraag: wat zou het bijdragen aan goede werkrelaties wanneer jij stappen maakt op jouw ontwikkelpunt?

Precies afstemmen

Er is met de formule van de workshop Krachtig ontmoeten veel mogelijk. De succesfactor is om een op de doelgroep afgestemd, actueel en belangrijk thema te kiezen, met een vraag erbij waarvoor de sleutel stickers functioneel zijn. Het eerste uur (gratis) kennisdelen met de maker is prima geschikt om mogelijkheden te inventariseren.

 

 

Lifemap bouwstenen

Set voor vier personen:

Praktische informatie

Contact, ook voor bestellen: Ellen van Dongen, 030-6775536

Kosten voor de eerste set (met de info): € 24, volgende sets € 15, excl. BTW

Kennisoverdracht: eenmalig 1 uur, gratis

Op maat maken en samen voorbereiden € 60, excl. BTW, per uur

Back To Top