skip to Main Content
+31 (0) 306775536                      

Archetypische stemmen werken samen aan de integrale stad

Bijen verzamelen nectar om honing voor de hive te maken en verspreiden tegelijk stuifmeel voor planten en bomen in de wijdere omgeving. Hoe kan een stad zorgen voor invulling van de eigen behoeften en tegelijk voor de eco-regio’s die haar voeden? 4 Archetypes in de stad gaan samen op ontdekkingsreis om antwoorden te vinden op deze vraag. De Master Code of Care geeft richting: zorgen voor jezelf, anderen, de plek én de planeet. Met behulp van deze lifemap brengt elk archetype: burger, overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties, het eigen heden en toekomstperspectief in beeld, bezien vanuit de stad. Vervolgens luisteren zij diepgaand naar elkaars verhalen. Daarna volgt een dialoog over verschillen en overeenkomsten, oorzaken en gevolgen. Samenvoeging van de perspectieven brengt prioriteiten en mogelijkheden voor de toekomst naar voren. Door de Master Code of Care toe te passen worden wegen zichtbaar om zowel honing te verzamelen als vruchtbaarheid te brengen in de omgeving. 

Beschrijving

Begin 2022 zal er een reis starten, die langs vele steden zal gaan, om mensen uit te nodigen zelf de archetypische stemmen in hun stad te vertegenwoordigen en de uitkomsten vast te leggen. De lifemap materialen worden gratis toegestuurd. Een ervaren host begeleidt kosteloos de workshop. Aan het einde van de reis zullen alle workshop uitkomsten samen worden gebracht in een beeldende presentatie. Zo wordt de reis ook een eerbetoon aan de steden, gebieden en plekken waar wij leven. Interesse? Laat van je horen via het contactformulier.

Lifemap bouwstenen

Levensweg poster (M/V). Stad stickers. Een subset van de transformatie symbolen.

Lifemap proces & workshop

De lifemap materialen worden aan de vier deelnemers toegestuurd. Dan volgt een korte introductie via Zoom. De deelnemers vullen vervolgens hun poster thuis in en sturen foto’s hiervan op. Het ingebouwde lifemap proces maakt dit gemakkelijk. In een Zoom workshop van ongeveer 2 1/2 uur werken zij het bovenstaande verhaal ‘Archetypes in de stad ontmoeten elkaar’ samen uit. De host begeleidt de stappen.

Privacy

Met geïnteresseerden wordt vooraf besproken hoe de privacy is gewaarborgd. Voor het delen van de uitkomsten van een workshop ten behoeve van breder gebruik (optioneel), wordt vooraf toestemming gevraagd.

 

 

Back To Top