skip to Main Content
+31 (0) 306775536                      

De ziel herkennen in je leven en werk

Je kunt heel goed zonder levensdoelen en -missie, maar werk je ermee, dan helpen ze jou wanneer je richting nodig hebt of een belangrijke keuze wil maken. Je begint met het maken van je levensloop, met de belangrijkste thema’s uit jouw levenswerk als kapstok. Je voegt daar jouw unieke talenten aan toe. Dan geef je in de levensloop aan wat jou drijft en juist tegenhoudt om zingeving en vervulling te ervaren. Tenslotte vul je de poster aan met levensmissie symbolen, die je duidelijk maken wat in jouw leven wezenlijk voor je is. Hieruit kun je jouw missie en levensdoelen afleiden.

Beschrijving

Lifemap bouwstenen

Levensweg poster (M/V). Levenswerk, schaduwdrijfveer en kwaliteit stickers. Levensmissie symbolen.

Minicursus

Deze lifemap begint met een halve dag zelfwerkzaamheid, gevolgd door een workshop van een halve dag – in de ‘light’ versie – of uitgewerkt tot een mini-cursus van drie dagdelen, verspreid over een of twee maanden.

Beleving, uitkomsten

  • Mijlpaal 1: je maakt op de poster zichtbaar welke thema’s in jouw leven van essentieel belang zijn. Je gaat na welke unieke kwaliteiten je hebt ingebracht om jezelf hierin tot uitdrukking te brengen. Je ervaart hoe je, door jezelf vragen te stellen, uit dit beeld conclusies kunt trekken voor je levensdoelen.
  • Mijlpaal 2: je voegt aan elk thema díe drijfveer en schaduwkant toe, die hierin vooral naar voren zijn gekomen. Je krijgt inzicht in jouw wezenlijke drijfveren en hoe je daarin je missie kunt herkennen. Je bouwt  met voorbeelden aan jouw levensmissie uitspraak. Die kan je voortaan richting geven en helpen bij het maken van belangrijke keuzes. Je begrijpt hoe je jouw schaduw kunt accepteren en welke functie die heeft, in het licht van je levensmissie.
  • Mijlpaal 3: de levensmissie symbolen zijn een instrument om te herkennen wat tot het hart van je leven en de kern van je werk behoort. Je krijgt hiermee een handvat om in de toekomst bij jezelf na te gaan of iets voor jou de kwaliteiten heeft om tot jouw levensdoelen en –missie te behoren.
Back To Top