skip to Main Content
+31 (0) 306775536                      

Met deze poster ga je jouw levensweg invullen. De weg bestaat uit vier paden. Die zijn niet van elkaar gescheiden, want het gaat allemaal om jouw leven, maar wél van elkaar te onderscheiden als vier perspectieven op je leven: mijzelf, relaties, loopbaan en leefomgeving. Het weiland met ‘onbestemd’ staat voor dingen in je leven die je (nog) niet kunt plaatsen.

De persoon op de levensweg

De persoon op de levensweg dat ben jij. Je staat in het hier en nu. Achter je ligt het verleden, beginnend bij je kindertijd. Voor je ligt de toekomst. Je ziet je levensweg tot aan de horizon. Hij is daar niet afgelopen maar verdwijnt alleen uit beeld.

De zon

De zon staat voor bestemming, vervulling, realisatie. Voor die grote droom die je al hebt verwezenlijkt, bijvoorbeeld door eindelijk een wereldreis te maken of het boek te schrijven dat je altijd al had willen schrijven. Dat aspect waarin je jouw levensbestemming al hebt bereikt, bijvoorbeeld omdat je samen bent met je ideale partner met wie je graag oud wilt worden. De zon staat dus voor die gebieden waarop de verlangde diepe zingeving of vervulling van een essentieel levensdoel al is ervaren. Bij het onderzoeken van je levensloop gaan deze aspecten je inspireren om dit ook op andere gebieden te realiseren.

De vier levensloop paden

  1. Mijzelf: hoe je je van binnen voelt en wat je denkt; helemaal privé. Dat pad staat voor je innerlijke leven, voor datgene, wat je niet deelt met anderen maar dat voor jezelf is. Bijvoorbeeld: je ontspant je met een hapje en een drankje. Terwijl je dat doet gaan er allerlei gedachten door je heen. Of je voelt je zenuwachtig voor een belangrijk gesprek en piekert erover. Die gedachten en gevoelens uit je binnenwereld horen op het pad: mijzelf.
  2. Relaties: gaat over jou en je gezin, familie, collega’s, vrienden en vriendinnen, buren, landgenoten…. Over hoe je omgaat met mensen en met wie je omgaat. Bijvoorbeeld in een gesprek met je kind. Of het samen sporten met je vriend(inn)en. Of in de onderlinge verhoudingen in jullie team op het werk.
  3. Loopbaan: alle verschillende soorten daden en activiteiten in je leven horen tot: loopbaan. Je werkt bijvoorbeeld voor je werkgever aan een project samen met je teamgenoten. Of je gaat naar een avondcursus die je belangrijk vindt voor je verdere ontwikkeling. Je gaat naar een muziekfestival. Of je doet vrijwilligerswerk in de stadstuin.
  4. Leefomgeving: is een brede verzamelnaam. Hierbij hoort al het materiële, dat je in jouw leven bij je hebt, zoals je huis, clubhuis of kerk. Het omvat ook je woonplaats, je land, het continent of de wereld. Ook de cultuur, de economie en de sociale en natuurlijke kwaliteit horen tot jouw leefomgeving.

Wat je ermee kunt bereiken

Een lifemap met de levensweg poster, in combinatie van het gebruik van verschillende soorten stickers biedt meerdere voordelen:

  • Er zijn te veel stickers om te overzien. Je kunt niet anders dan je intuïtie bijschakelen om te kiezen.
  • Je werkt met meerdere soorten stickers. Je verzamelt de puzzelstukken van je leven en werk zonder dat je het bewust kunt sturen.
  • Je haalt de hele realiteit op. Je kunt er niet om heen. Je kunt jezelf hierbij niet voor de gek houden.
  • Je denkt vaak na over één ding tegelijk. Je bent misschien verschillend in verschillende levensgebieden. Met de levensweg maak je een totaalbeeld en alles van jou komt aan bod.
  • Je staat met de voeten op de grond en blijft niet in gedachten, dromen of ideeën steken.
  • Met zicht op je verleden wordt het gemakkelijker om bij jou passende toekomstbeelden te maken.
Back To Top