skip to Main Content
030-6775536                               Winkelmand

Lifemaps.NL Voorbeeld Thea 35 jaar

Jeugd

Thea heeft iets ingrijpends meegemaakt in haar jeugd: haar moeder is gestorven toen ze nog klein was. Daarna kwamen er steeds allerlei vrouwen in huis. Die bleven een tijdje en gingen daarna weer weg. Haar vader hertrouwde met een mooie jonge vrouw. Maar zij bleek snel driftig te worden. Het moest allemaal precies zo gebeuren als zij wilde. Ging iets niet precies naar wens dan volgde er onmiddellijk straf. Over haar biologische moeder werd niet meer gesproken.

Op de kinderfoto’s uit gelukkiger tijden ziet Thea er blij en ontspannen uit, als een engeltje. Voor Thea was de dood van haar moeder en de moeilijke situatie met haar verdrietige vader een diepe crisis. Ook voelde ze zich bedreigd door alles wat haar stiefmoeder steeds weer van haar eiste, terwijl ze geen idee had waarom en waarvoor. Met haar stille verzet lokte ze alleen maar meer boosheid uit. Dat ging haar hele jeugd zo door. Ze kan zich maar weinig positieve dingen uit die tijd herinneren.

Jeugd

Uit huis

Op haar achttiende ging zij het huis uit. Dat was een hele verademing; eindelijk vrij om haar eigen leven te leiden. Ze genoot van de kleine beslissingen, zoals kiezen van wat ze at of op bed liggen lezen. Maar ze merkte ook, dat het niet gemakkelijk was nieuwe vrienden te maken. Ze was gewend zich altijd van haar goede kant te laten zien en deed haar best, maar echt contact krijgen was moeilijk. Ze voelde zich vaak minder dan de anderen. Het kwam maar zelden voor dat ze zich tevreden voelde; meestal had ze het gevoel dat er iets ontbrak. Ze had haar sterke wil nodig om door te gaan en om uit te puzzelen waarom dat was en hoe ze het kon veranderen.

uit huis

Studietijd

Haar studietijd begon leuker te worden. Haar pogingen om al doende te leren brachten inzicht en begonnen te werken. Met haar buigzame karakter wist ze zich aan te passen. Ze voelde zich thuis op haar studentenkamer en in de stad. Er was van alles te doen om anderen te ontmoeten. Ze schreef voor de faculteitskrant en wekelijks werd er gekookt en samen gegeten met de eet-groep. Mensen mochten haar om haar idealen. Werken aan een betere wereld, de fouten van haar ouders goed maken, dat was waar het om ging. Ze was zich er wel van bewust geworden, dat ze regelmatig weerstand ontmoette bij anderen, speciaal wanneer ze graag bij een groep wilde horen. Ze bleef het ook moeilijk vinden om de juiste toon te vinden. En soms voelde ze zich minder maar ook steeds vaker voelde zich eigenlijk beter dan anderen. Ze was best wel bang om afgewezen te worden. Ze begon boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling. Steeds vaker praatte ze met anderen over wat ze thuis had meegemaakt. Ze begon te begrijpen dat zij ballast bij zich droeg, die vooral tot uiting kwam in haar relaties met andere mensen.

studietijd

Hier en nu

Thea’s studietijd duurde lang omdat ze haar eigen studie betaalde. Ze leerde Jan kennen. Hun relatie verloopt zelden gladjes, maar ze houdt wel van een beetje dynamiek. Ze zijn best verschillend en hebben ieder hun eigen vrienden. Maar dat houdt alles in beweging. Ze gaat werken in de marketing bij een groot internationaal bedrijf. Om te weten te komen wat geld is, en wat macht is en hoe het is om daarin te werken. Ze is iemand die graag van alles wil beleven en heeft het lef om dingen uit te proberen. In haar werk vindt ze veel ruimte voor eigen initiatief. Na enkele jaren werken wordt ze zwanger en stopt een tijdje met werken. Ze krijgen twee zoons.

hier en nu

Het zijn fijne jaren met het gezin. Het gaat goed met de beide jongens. Ze geniet met volle teugen van hun ontwikkeling. Ze kan zelf weer helemaal kind zijn wanneer ze met hen samen is. Jan werkt part-time en zorgt voor het huishouden. Ze vindt het mooi dat juist haar man meer tijd kan besteden aan de opvoeding van hun zoons. Ook de vakanties zijn heerlijk; lekker kamperen in de natuur. Ondanks haar drukke baan voelt ze zich vrij en geliefd. Het zijn rustige en mooie jaren.

Haar passie om dingen daadwerkelijk te verbeteren is niet veranderd. Ook in het bedrijf waar ze werkt is er veel te doen. Vanuit haar gedrevenheid weet ze goede resultaten te halen. Ze vindt het niet altijd gemakkelijk om zichzelf te blijven. Ze voelt zich ietwat anders dan haar collega’s. Mensen begrijpen haar niet altijd. In haar hart is ze nog steeds een idealist. Er wordt veel van haar geëist, maar dat kan ze wel hebben. Ze heeft zelf ook hoge verwachtingen en is zeer gevoelig voor kritiek. Soms is ze moe, omdat ze over haar grenzen is gegaan. Ze merkt dat er een zekere verwijdering komt tussen haar en Jan. Jan is meer een vrijbuiter en het zakenleven staat hem niet bepaald aan. Ook zegt hij dat ze veel te veel energie in werk stopt en te weinig in hem. Als enige man bij school heeft hij meer plezier met zijn vriendinnen. Wat er gebeurt in hun relatie levert Thea veel stress op. Ze voelt wel dat Jan punten aanraakt die gevoelig zijn. En ze heeft ook op haar werk haar schaduwkanten ervaren. Op aanraden van een vriend zoekt ze een psycholoog op, om eens met een neutraal persoon te praten over hoe het voor haar was als kind. Het is haar wens om zich te blijven ontwikkelen en ze wil graag wat gemakkelijker in het leven komen te staan.

Toekomst

Op basis van de nieuwe inzichten van de laatste jaren kijkt Thea met vertrouwen naar de toekomst. Tijdens het opplakken van de stickers op de levensweg heeft ze ook voor de toekomst gewoon de stickers neergelegd die ze daarbij vindt horen. Het uitkiezen en plakken van stickers is een vrij en intuïtief proces. Ze heeft er nauwelijks bij nagedacht. Nu kijkt ze naar wat er voor haar ligt.

toekomst

Haar hart wordt warm wanneer ze zich helemaal herkent in wat er ligt. Wat mooi dat dit haar toekomst is. Ze is al een tijd bezig om naar zichzelf te kijken en met de inzichten vanuit de sessies met de psycholoog en met haar boeken bij de hand probeert ze steeds dichter te komen bij wat haar altijd dwars zat en wat ze nu wil loslaten. Vanuit haar eenzame start als vreemde eend in de bijt is ze op weg om een natuurlijker verbinding te krijgen met de mensen op haar werk, maar vooral ook met Jan. Ze werkt aan haar communicatie. Niet iedereen kan abstract denken en zij is nu eenmaal goed in strategie; iets dat voor veel mensen vaag blijft. Dus ze ziet het als haar taak om zichzelf helder en begrijpelijk uit te leggen. Uit haar eigen leven weet ze hoe belangrijk een fijne sfeer is, dus ze oefent zich om haar gevoel meer te tonen.

Thea wil in haar persoonlijke en werkende leven graag bijdragen, met duidelijk zichtbare verbeteringen als resultaat. En dat wil ze doen op haar manier, ook in zaken: oprecht, inventief en origineel. Ze glimlacht wanneer ze zich beseft welke ideaaltypes ze heeft uitgekozen om haar hierbij te ondersteunen. En tegelijk beseft ze ook hoe belangrijk het is om zichzelf de vrijheid te geven om steeds in nieuwe wateren te zwemmen en een sierlijke acrobaat te zijn. Het mooie van dit toekomstplaatje is, dat het zo dichtbij en haalbaar is. Ze voelt hoe haar vertrouwen in de toekomst een basis vindt in haar vertrouwen in zichzelf.

Back To Top