Intuïtief zelfonderzoek leergang

Zelfonderzoek draagt bij aan zelfontwikkeling, een goede zelfzorg en het bereiken van je levensdoelen. Experts en professionals geven je advies, maar jij verwerkt dit en maakt de keuzes. Bij jou komt alles samen. Jij alleen kent de impact van iets voor jou. En… het is aan jou om de regie over je leven te voeren. Het is dus belangrijk om jezelf goed te kennen, zodat je helemaal jezelf kunt zijn. Om je eigen kompas te volgen, zodat je bewust kunt leven en ondernemen zoals je voor ogen hebt. In de Leergang Intuïtief zelfonderzoek verstevig jij je basis daarvoor.

Lifemaps.NL Intuitief zelfonderzoek leergang2

Waarom zou jij deelnemen?

 • Je wil in al je vezels voelen, begrijpen en ook expliciet krijgen waar het in jouw leven om gaat en wat jou drijft, vanuit overzicht en met inzicht. Je wil antwoorden vinden voor jouw waarom-vragen.
 • Je wil veel meer te weten komen over jouw talenten, je potentieel, wat bij jou past en hoe je kunt bijdragen.
 • Je bent op een kruispunt in je leven en staat voor wezenlijke keuzes. Je wil graag je innerlijke kompas en prioriteiten vinden.
 • Je wil meer aan het stuur staan van je leven, meer leren co-creëren met het leven, en niet meer zo reactief en ad hoc leven of van gebeurtenis naar gebeurtenis gaan.
 • Je wil jouw kernwaarden en levensmissie vinden, die uitwerken in levensdoelen om ze concreet te maken in jouw ondernemingen.
 • Je hebt behoefte aan bewustwording, persoonlijke groei en vernieuwing en zoekt naar jouw weg en aangrijpingspunten daarvoor.
 • Je wil begrijpen welke rol jouw schaduwkant, patronen en innerlijke overtuigingen tot nu toe in je leven spelen en hoe je die kunt verhelderen en waar je wil herzien.
 • Je wil al het bovenstaande om zodoende de transformatie door te gaan, die jou als persoonlijke creator en bewuste ondernemer in je kracht zet.

Vier modules, vier perspectieven

De vier modules van de leergang bieden je elk een verschillend perspectief op je leven. Wanneer je ze doorloopt, merk je hoe ze samenhangen. Elk perspectief geeft je een schat aan informatie over jezelf; samen geven ze jou een totaalbeeld. Uit de ervaring blijkt, dat deze lifemaps je nog lang daarna van nut zullen zijn voor wanneer je weer eens behoefte hebt aan een oriëntatie- of uitkijkpunt. Helemaal jezelf gaat over jouw natuurlijke staat van zijn vinden, jouw grote potentieel kennen en voluit uitdrukking geven aan wie jij bent. Een gevoel hebben bij wat jouw Levensmissie zou kunnen zijn, geeft je rust en richting. In het uitwerken van je levensdoelen merk je hoe je jouw dromen dichterbij kunt halen, hoe groot of divers ze ook zijn, en dichter bij je bestemming komen. Scheppend leven biedt je de ervaring hoe je meer invloed op je leven kunt uitoefenen en hoe je hier met jouw daden en overtuigingen op in kunt werken. Je leert met de subtiele spelregels van creëren omgaan, zodat je zo soepel en voorspoedig als het maar kan door het leven kunt gaan. In Bewust ondernemen zet je de kroon op je werk. Je krijgt een helder beeld van wat jij in leven en werk meeneemt: je waarden, relaties en kwaliteiten. Je vindt uit hoe je hiermee kunt bijdragen aan de nieuwe manieren van samen leven en samen werken, waarnaar je op zoek bent. Met elke module train je jezelf om zelfonderzoek tot een deel van je leven te maken. Alles is immers continu in verandering. Je wil aan je vragen van nu werken, maar je wil jezelf tegelijk het zelfonderzoek zodanig eigen maken, dat het een natuurlijke levenshouding voor je wordt die je ook in de toekomst zal helpen.

Het programma van de leergang

De leergang bestaat uit vier modules, verspreid over een jaar, op een mooie locatie met een kleine groep mensen. Tijdens de hele periode, dat een module duurt, kun je tussendoor skypen of bellen om van gedachten te wisselen en advies te krijgen. Een module kan ook los gevolgd worden. Elke module omvat:

 • Een oriënterend telefoon- of skype gesprek, voorafgaand aan je beslissing om deel te nemen, zodat je kunt valideren of die module daadwerkelijk – en op dit moment in je leven – iets voor jou is. Om kennis te maken met Ellen en  na te gaan of het klikt. Om jouw wensen en doelen voor deelname aan te geven.
 • Voorbereidend thuis-werk in de vorm van het invullen van het fundament voor de lifemap, namelijk je levensloop in thema’s. Je krijgt de lifemap dus van te voren thuisgestuurd.
 • Drie dagdelen – ochtend, middag en avond – in het Veerhuis, samen met andere deelnemers, onder begeleiding van Ellen. In een vertrouwelijke sfeer werk je intensief samen met anderen aan jouw/ieders zelfonderzoek.
 • Afrondend thuis-werk door de lifemap zelf af te maken. Dit gaat in drie fases, met in elk ervan een webinar voor uitwisseling en vragen, steeds met een week ertussen.
 • Een uitgebreid persoonlijke nagesprek. Over jouw ervaringen, inzichten en het vervolg voor jou. Om te bespreken waar je eventueel nog behoefte aan hebt.

Wat het intuïtief zelfonderzoek je verder brengt

 • Je leert met jezelf in gesprek te gaan en je een realistisch zelfbeeld te vormen, met tijd en inzet maar zonder hard te werken.
 • Je ervaart hoe je de informatie die je nodig hebt op kunt halen uit jezelf en jouw leven, zodat je meer zelfvoorzienend wordt.
 • Je leert jezelf integraal te benaderen en systematisch te onderzoeken. Weet je eenmaal hoe dat werkt, dan kun je dat ook zelf toepassen – met en zonder lifemaps.
 • Je krijgt overzicht en helderheid over wat voor jou van belang is, je ziet de rode lijnen en kunt zo gemakkelijker tot keuzes komen.
 • Je wisselt in vertrouwen ervaringen uit over zaken die je zelden met anderen kunt delen.
 • Je krijgt wezenlijke feedback en kernachtige adviezen die bij jou passen. Op jouw beurt geef jij die aan andere deelnemers.
 • Wanneer je samen aan jezelf werkt, stroomt de energie, het doet je goed en je vindt vernieuwende verbindingen.
 • Je doet meer kennis op over creëren en bewust ondernemen, waar je direct (en voor later) profijt van hebt.
 • Je komt te weten wat jou de wind in de zeilen geeft en wat je tegenhoudt, en hoe jij hierop kunt inspelen.
 • Je leert hoe je door keuzes te maken op basis van wie je bent en van je eigen leven de persoonlijke creator in jezelf stimuleert.
 • Je werkt steeds met je intuïtie en traint die, terwijl je tegelijk met beide benen op de grond staat.

Wat krijg je in/bij elke module

 • Persoonlijke aandacht; de groep bestaat uit maximaal 8 mensen.
 • Een lifemap ter waarde van  € 56 of € 60.
 • Drie dagdelen, geheel verzorgd, op een inspirerende en authentieke plek. Die plek, het Veerhuis, is gekozen omdat het symbool staat voor de transitie van de oude naar de nieuwe economie, omdat het Veerhuis mensen aantrekt, die hun dromen willen verwezenlijken, omdat hier wordt ingezien dat bewustwording en bewustzijn essentieel is en dat alle vernieuwing start bij jezelf.
 • Korting van 50% op een begeleid zelfonderzoek sessie om wat naar voren gekomen is verder uit te werken. Of op een individuele lifemap training module, om je te verdiepen in hoe jij professioneel met lifemaps kunt gaan werken ten behoeve van individuen, groepen en organisaties.
 • Gratis recht op nog 2 eens maanden persoonlijke uitwisseling en mentoring per telefoon.
 • Toegang tot de community van multitalenten, groeiers, vernieuwers en intuïtieve zelfonderzoekers rond Lifemaps.NL.

Praktische informatie

Je bent welkom! De dag en avond van de training vinden plaats in het Veerhuis, Waalbandijk 8 te Varik, Gelderland. De webinars worden in overleg gepland. Je kunt alvast de gratis brochure voor 2018 aanvragen, waarin je meer informatie over de vier modules vindt. Die krijg je dan begin december  per email toegestuurd. Vanaf dat moment zijn ook de data van de leergang bekend en zijn ze opgenomen in de agenda. Je kunt vroegtijdig (vrijblijvend) reserveren middels een bericht. Je bestelt en betaalt je ticket voor een module – vooraf – in de webwinkel.