Over Ellen van Dongen

Wie ik ben? Ik hoor graag van anderen hoe ze mij zien. Rust uitstralend, betrokken, enthousiast, kan diep luisteren. Wat mij drijft is om bewustwording van eenheid te brengen, liefde te geven/ontvangen en ervaringskennis in leven, loopbaan en creëren toegankelijk te maken voor volgende generaties. En wat doet dit met mij? Het blijkt tegelijk één grote reis te zijn om mijzelf helemaal te kennen, te ontplooien en mijn levensmissie vorm te geven, elke dag weer….

In de spiegel kijken

Vier jaar geleden alweer heb ik mijn voorgaande loopbaan beëindigd en een burn-out/ bewustzijnsverruiming ervaren. Die combinatie heeft veel voor me veranderd. Na jaren hard werken – ik heb altijd graag en veel gewerkt – was het ook echt tijd om stil te staan en mijzelf in de spiegel aan te kijken. Het was een intense en vaak moeilijke tijd, maar ik begin weer aardig in mijn nieuwe balans te komen. Ik voel ook, dat ik in mijn nieuwe levensmissie ben geland intuïtief zelfonderzoek bevorderen door met lifemaps van dienst te zijn. Het vele schaduwwerk heeft me verjongd. Het hulp ontvangen van de mensen om me heen heeft me goedgedaan. Mijn levensdoel op dit gebied is om mijn ervaringen met bewustzijnsverruiming en zelfontwikkeling openlijk te delen met anderen.

Familie en relaties

Ik heb twee zoons en twee schoondochters, die me trots en blij maken. Ik vind het bijzonder om te zien tot welke mooie mensen zij zich hebben ontwikkeld. Als opvoeder was ik meer van het type: ‘je kunt het zelf, ik heb alle vertrouwen in je’, dan de moeder, die er voor hen was met een kopje thee en een advies. Nu wil ik hen graag meer verwennen. Wil graag de banden met mijn familie en vriend(inn)en versterken. Dat betekent: meer aandacht en toewijding. Ik ben ook begonnen om een ronde te maken langs mijn vele contacten uit het verleden. Ben zeer benieuwd naar de ontmoetingen. En… wie weet ontmoet ik onderweg een levenspartner. Mijn levensdoel is sowieso meer liefde in te brengen in al mijn relaties. Ik wil daarnaast sociaal ondernemen, door te geven en waarde te delen en niet alleen te werken op basis van resultaat en geld.

Liefde voor de natuur & duurzaamheid

Ben altijd een natuurliefhebber geweest, maar dit heeft meer diepte gekregen. Ik voel me vaak ontroerd door de schoonheid van het landschap en de wolkenluchten. In mijn heroriëntatie wilde ik me daarom eerst met duurzame energie gaan bezighouden. Maar toen werd me duidelijk dat het mijn missie is om bewustwording en  zelfonderzoek te bevorderen. Maar hoe kon ik dan toch mijn bijdrage leveren op gebied van duurzaamheid? Een van de sterkten van de lifemap werkvorm is juist het fysieke, tactiele werken met producten op basis van papier. Ik ontwierp daarom voor mezelf enkele ‘privé maatregelen’. Ik ruimde mijn overtollige spullen op, deed een samenwoningsexperiment, werd vegetariër, deed de auto de deur uit, en kocht zonnepanelen. Ik maak het tot mijn levensdoel op dit gebied om steeds weer een stapje te doen in duurzaam werken en leven in evenwicht met de natuur. In 2018 zal 50% van de winst opzij worden gezet voor een initiatief of organisatie ten behoeve van het herstellen van de natuur in kwetsbare gebieden.

Werkervaring en levensmissie

Voor mij is mijn werk altijd mijn levenswerk geweest. Werkervaring in trefwoorden: bioloog, new business developer, strategische marketing, long term partnerships, informatietechnologie,  systemisch adviseren, change manager, grootschalig werken, overheid en bedrijfsleven. De kern: het beste uit jezelf inzetten, met verstand, hart en ziel samenwerken voor een groots en hoger doel en met/voor alle stakeholders in het systeem waarde(n)volle resultaten behalen. In de lifemaps verwerk ik alles wat ik in mijn leven heb gedaan en ervaren. En natuurlijk ook wat ik nu ga beleven en hoe ik mijn levensmissie en doelen voor de toekomst ga vormgeven, zoals die om rond Lifemaps.NL een sociaal en duurzaam business model te laten ontstaan.

Gewoon met rafelrandjes

Tenslotte….. Vriendinnen zeiden me vroeger vaak: met jou gaat het altijd goed. En wanneer het minder gaat met je, horen we achteraf hoe je het hebt aangepakt en opgelost. Je vertelt er dan een gloedvol verhaal over. Nu is dat anders – en het went niet echt: het is nog steeds een uitdaging om helemaal, dus: ‘gewoon’, mezelf te zijn en dit aan anderen te laten zien, inclusief rimpels, missers en rafelrandjes. Sinds mijn bewustzijnsverruiming kan ik er niet omheen, dat ik ‘wakker’ ben en dat betekent openheid en transparantie. Gelukkig heb ik wel al ervaren dat ook missers en rafelrandjes van belang zijn, dat de schaduwkant en de zonnekant van het leven als mens bij elkaar horen, ja zelfs dat de schaduwkant essentieel is voor bewustwording en zelfontwikkeling.