Over Ellen van Dongen

Wie ik ben? Ik hoor graag van anderen hoe ze mij zien. Rust uitstralend, betrokken, enthousiast, kan diep luisteren. Wat mij drijft is om ervaringskennis in leven en loopbaan overdraagbaar te maken voor volgende generaties. En wat doet dit met mij? Het blijkt tegelijk één grote reis te zijn om mijzelf helemaal te kennen, te ontplooien en mijn levensmissie vorm te geven, elke dag weer….

In de spiegel kijken

Drie jaar geleden alweer heb ik mijn voorgaande loopbaan beëindigd en een burn-out/ bewustzijnsverruiming ervaren. Die combinatie heeft veel voor me veranderd. Na jaren hard werken – ik heb altijd graag en veel gewerkt – was het ook echt tijd om stil te staan en mijzelf in de spiegel aan te kijken. Het was een intense en vaak moeilijke tijd, maar ik begin weer aardig in mijn nieuwe balans te komen. Ik voel ook, dat ik in mijn nieuwe levensmissie ben geland. Het vele schaduwwerk heeft me verjongd. Het hulp ontvangen van de mensen om me heen heeft me goedgedaan.

Familie en relaties

Ik heb twee zoons en twee schoondochters, die me trots en blij maken. Ik vind het bijzonder om te zien tot welke mooie mensen zij zich hebben ontwikkeld. Als opvoeder was ik meer van het type: ‘je kunt het zelf, ik heb alle vertrouwen in je’, dan de moeder, die er voor hen was met een kopje thee en een advies. Nu wil ik hen graag meer verwennen. Wil ook graag de banden met mijn familie en vriend(inn)en versterken. Dat betekent: meer aandacht en toewijding. Ik ben begonnen om een ronde te maken langs mijn vele contacten uit het verleden. Ik ben zeer benieuwd naar de ontmoetingen. Heb het gevoel dat er ook in de manier waarop ik relateer en samenwerk met anderen vernieuwing nodig is.

Natuurliefhebber & duurzaamheid

Ben altijd een natuurliefhebber geweest, maar dit heeft meer diepte gekregen. Ik voel me vaak ontroerd door de schoonheid van het landschap en de wolkenluchten. In mijn heroriëntatie wilde ik me daarom eerst met duurzaamheid gaan bezighouden. Toen werd me eindelijk duidelijk dat het mijn missie is om met Lifemaps.NL van dienst te zijn. Maar hoe kon ik dan toch mijn bijdrage leveren op dit gebied? Ik had al geconstateerd, dat ik uit mijn jarenlang opgebouwde comfortzone moest en wilde komen, dus ontwierp ik voor mezelf enkele ‘maatregelen’. Ik ruimde mijn hele spullenboel op, deed een samenwoningsexperiment, werd vegetariër, deed de auto de deur uit, en kocht zonnepanelen. In 2017 zet ik mijn doelen en bepaal de hoofdlijnen van de duurzaamheidsaanpak voor Lifemaps.NL. Een van de sterkten van de lifemap werkvorm is het fysieke, tactiele werken met producten op basis van papier. Het afdragen van een percentage van de opbrengsten voor een project voor verduurzaming van de papierindustrie zal zeker deel van deze aanpak uitmaken.

Werkervaring

Mijn werkervaring in trefwoorden: bioloog, new business developer, strategische marketing, long term partnerships, informatietechnologie,  systemisch adviseren, change manager, grootschalig werken, overheid en bedrijfsleven. De kern: het beste uit jezelf inzetten, met verstand, hart en ziel samenwerken voor een hoger doel en waarde(n)volle resultaten behalen. In Lifemaps.NL verwerk ik alles wat ik in mijn leven heb gedaan en ervaren. En natuurlijk ook wat ik nu ga beleven en hoe ik mijn levensmissie en doelen voor de toekomst ga vormgeven, zoals die om rond Lifemaps.NL een WEconomy waardig business model te laten ontstaan.

Uitdaging

Tenslotte….. Vriendinnen zeiden me vroeger vaak: met jou gaat het altijd goed. En wanneer het minder gaat met je, horen we achteraf hoe je het hebt aangepakt en opgelost. Je vertelt er dan een gloedvol verhaal over. Nu is dat anders – het is wel wennen – het is voor mij nog steeds een uitdaging om ‘gewoon mezelf’ te zijn en dit aan anderen te laten zien, inclusief rimpels, missers en rafelrandjes