skip to Main Content
+31 (0) 306775536                      

Nooit kunnen bedenken, dat het überhaupt mogelijk was, maar toch van het leven gekregen: het fysiek ervaren van het openen van mijn hart en het ontplooien van mijn vermogen om emoties te belichamen. Het was en is een moeilijk en wonderlijk proces. In mijn dikke burn-out dagboek heb ik vastgelegd, wat er precies van binnen gebeurde. Nu, jaren nadat de burn-out mijn zorgvuldig opgebouwde muren had weggebrand, begint alles pas op zijn plaats te vallen. Verlangde ik altijd naar een avontuurlijk, dynamisch en passioneel leven, met mijn hoog-sensitiviteit komt er meer dan voldoende van binnenuit en mag mijn leven van alledag rust geven, in het moment en met aandacht voor verbinding. Voelend leven is voor mij: kwetsbaarheid, regelmatig met mijn schaduw geconfronteerd worden, uit en weer in balans zijn, eenheid en innerlijke harmonie ervaren en natuurlijk leven. Ik wil nu graag anderen laten profiteren van wat lifemaps kunnen betekenen, en handen en voeten geven aan waar de Master Code of Care toe uitnodigt: zorgen voor jezelf, anderen, de plek en de aarde.

In de spiegel kijken

In 2013 heb ik mijn voorgaande loopbaan beëindigd en begin 2014 een burn-out en bewustzijnsverruiming ervaren. Die combinatie heeft veel voor me veranderd. Na jaren hard werken – ik heb altijd graag en veel gewerkt – was ik door het leven gedwongen om stil te staan en eens goed in de spiegel te kijken. Het was een intense en vaak moeilijke tijd. Nu zijn er steeds meer momenten van balans. Ik voel ook, dat ik in mijn nieuwe missie ben geland door met lifemaps van dienst te zijn. Het vele schaduwwerk heeft me innerlijk verjongd. Ik zou het fijn vinden wanneer dat ook in mijn uitstraling zichtbaar werd. Hulp ontvangen van de mensen om me heen heeft me goedgedaan. Ik heb wel nog wat schroom om mijn ervaringen met bewustzijnsverruiming en de spirituele kant van mijn zelfontwikkeling te delen met anderen.

Familie en relaties

De volgende generatie: twee zoons en twee schoondochters, die me trots en blij maken. Samen delen we herinneringen aan Willem Aaij. Ik vind het bijzonder om te zien tot welke mooie mensen zij zich hebben ontwikkeld. Als opvoeder was ik meer van het type: “Je kunt het zelf, ik heb alle vertrouwen in je”, dan de moeder, die er voor hen was met een kopje thee en een advies. Nu wil ik me graag opnieuw in hen verdiepen, hen verwennen, er voor hen zijn. Ik wil graag de banden met mijn familie en vriend(inn)en versterken. Dat betekent: meer aandacht en toewijding. Wat ik jammer vind is, dat ik veel (werk)relaties uit het verleden ben kwijtgeraakt. Ik voel me deel van een netwerk van bezielende en vernieuwende mensen, met wie ik kan ondernemen in co-creatie, in wie ik kan investeren. Ik zou ook graag weer een liefdespartner ontmoeten, en het is mijn wens om meer liefde te kunnen belichamen en die in te brengen in al mijn relaties.

Liefde voor de natuur & duurzaamheid

Ben altijd een natuurliefhebber geweest, maar dit heeft meer diepte gekregen. Ik voel me ontroerd door de schoonheid van het landschap en de natuur verrast me dagelijks met een bloeiende bloem of een nog niet eerder gezien insect. In mijn heroriëntatie wilde ik me eerst met duurzame energie gaan bezighouden. Maar toen werd me duidelijk dat het mijn missie is om bewustwording te brengen, en niet zozeer om in de actie te gaan. Maar hoe kan ik dan toch mijn bijdrage leveren op gebied van duurzaamheid? Een van de sterkten van de lifemaps methode is juist het fysieke, tactiele werken met producten op basis van papier… Ik ontwierp daarom voor mezelf enkele privé maatregelen. Ik ruimde mijn overtollige spullen op, deed een samenwoningsexperiment, werd vegetariër, deed de auto de deur uit, en kocht zonnepanelen. Ik stelde me ten doel om steeds weer een stapje te doen in duurzaam werken en leven, in evenwicht met de natuur. Pas in eind 2018 werd het me duidelijk hoe ik met nieuwe lifemap ontwikkelingen kan bijdragen aan bewustwording op gebied van klimaatverandering en wereldecologie.

Werk is levenswerk

Voor mij is mijn werk altijd mijn levenswerk geweest. Werkervaring in trefwoorden: bioloog, lerares, new business developer, strategische marketing, long term partnerships, informatietechnologie, systemisch adviseren, vormgevend schrijven, grootschalig werken, overheid en bedrijfsleven. De kern: het beste uit jezelf inzetten, met verstand, hart en ziel samenwerken voor een groots en hoger doel en met alle stakeholders in het systeem waarde(n)volle resultaten behalen. In de lifemaps verwerk ik alles wat ik in mijn leven heb gedaan en ervaren. En natuurlijk ook wat ik nu beleef – mijn leven en de lifemap ontwikkelingen zijn met elkaar verweven.

Gewoon met rafelrandjes

Tenslotte….. Vriendinnen zeiden me vroeger vaak: met jou gaat het altijd goed. En wanneer het eens minder gaat, horen we achteraf hoe je het hebt aangepakt en opgelost. Je vertelt er dan een gloedvol verhaal over. Nu is dat anders – en het went niet echt: het is nog steeds een uitdaging om helemaal, dus: ‘gewoon’, mezelf te zijn en dit aan anderen te laten zien, inclusief rimpels, missers en rafelrandjes. Sinds mijn bewustzijnsverruiming kan ik er niet omheen, dat ik ‘wakker’ ben en dat betekent openheid en transparantie. Gelukkig heb ik wel ervaren dat ook missers en rafelrandjes van belang zijn, dat de schaduwkant en de zonnekant van het leven als mens bij elkaar horen, ja zelfs dat de schaduwkant essentieel is voor bewustwording en zelfontwikkeling.

Back To Top