Samen op zelfonderzoek workshops

Samen op zelfonderzoek gaan is zeer verrijkend. In de workshops werk je soms ieder met een eigen poster en komt daarop je leven, werk of situatie helder in beeld. Soms werk je samen aan één poster om een thema of vraag uit te werken. Het wordt elke keer weer een wezenlijke ontmoeting – met jezelf en elkaar. 

Zelfonderzoek aanleren is belangrijk voor iedereen. Jij alleen weet hoe jij je voelt en wat er speelt; jij alleen weet of je het leven leidt, dat je jezelf toewenst. In de workshops ontdek je wat zelfonderzoek  jou kan brengen, vandaag en voor de toekomst. Je geeft en ontvangt hierbij kern-achtige feedback. Vind actuele informatie over de workshops in de agenda.

Workshops in het Veerhuis: ½ dag, met de landkaart poster

Het Veerhuis in Varik is een bronplek in de natuur waar eenheid beoefend wordt. Een plek met een traditie van bewustwording en transformatie. Een plek waar reflectie en ceremonie samengaan met ondernemen en waar het vanzelf spreekt, dat je bijdraagt aan een gezamenlijk hoger doel. Elk kwartaal is hier een Samen op zelfonderzoek met lifemaps workshop van 1/2 dag. In de workshop Wat speelt er nu voor jou en wat zijn jouw intenties? gaat het erom zicht te krijgen op wat er nu speelt en belangrijk is voor jou, in je huidige situatie of je leven. En om van daaruit naar de toekomst te kijken waar je van droomt, zodat je hier je intentie en actie op kunt zetten. In de workshop Hoe werk jij met de universele principes van creëren?  breng je jouw levenssituatie in beeld en onderzoekt waar en hoe je gebruik hebt gemaakt van de universele principes van creëren. Je doet ideeën op voor waar je deze principes nog meer zou kunnen inzetten. Ook in de workshop Waarin kun jij jouw levensmissie herkennen? breng je jouw levenssituatie in beeld, maar nu gaat het erom hieruit naar voren te halen waarin je jouw levensmissie daadwerkelijk kunt herkennen. Zo vind je ook mogelijkheden om hier gerichter aan te werken. De workshop Welke bijdrage en waarde breng jij in de co-creatie? staat in het teken van samenwerking en co-creatie, een essentieel thema voor de nieuwe economie en het nieuwe werken. Je vindt samen met anderen uit wat je voor elkaar kunt betekenen.

Workshops in het Veerhuis: 1 dag, met de levensweg poster

Elk kwartaal is er in het Veerhuis ook een zelfonderzoek workshop van een hele dag, met de levensweg poster. In deze workshops wordt steeds gewerkt vanuit een ander perspectief en elk perspectief geeft je een schat aan informatie over jezelf. De workshop Helemaal jezelf gaat over jouw natuurlijke staat van zijn vinden, jouw potentieel kennen en voluit uitdrukking geven aan wie jij bent. De workshop Levensmissie geeft je een gevoel wat jouw missie zou kunnen zijn. In het uitwerken van je levensdoelen merk je hoe je jouw dromen dichterbij kunt halen, hoe groot of divers ze ook zijn. De workshop Scheppend leven biedt je de ervaring hoe je meer invloed op je leven kunt uitoefenen en hoe je hier met jouw daden en overtuigingen op in kunt werken. Je leert met de subtiele spelregels van creëren omgaan, zodat je zo soepel en voorspoedig als het maar kan door het leven kunt gaan. In de workshop Bewust ondernemen zet je de kroon op je werk. Je krijgt een helder beeld van wat jij in leven en werk meeneemt: je waarden, relaties en kwaliteiten. Je vindt uit hoe je hiermee kunt bijdragen aan de nieuwe manieren van samen leven en samen werken, waarnaar je op zoek bent.

Workshops vanuit Werken in Netwerken

Geld neemt vele vormen aan, zoals munten en papiergeld, een creditcard of een hypotheek. Wil je bewust bekwaam worden op het gebied van geld, dan zijn er heel wat competenties te ontwikkelen. Maar dat niet alleen: geld is een afspiegeling van wie jij bent en van hoe jij  jouw leven vormgeeft. Er zijn vier verschillende workshops over geld. Workshop Je geld en je leven 1 gaat over wat belangrijk is in jouw leven, waar het geld in jouw leven stroomt (of niet zo) en over het creëren van geld.  Workshop Je geld en je leven 2 gaat over wat belangrijk is in jouw leven en waar je moeite mee hebt. Over minder effectieve gedragspatronen rondom geld en hoe je daaraan kunt werken. In Workshop Geld en vermogens gaat het over de verschillende kennisgebieden en vaardigheden rond geld. In Workshop Geld en mindset wordt het je duidelijk hoe jouw levensvisie, waarden en innerlijke overtuigingen de werking van geld in jouw leven beïnvloeden.

Workshops voor het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen

Hoogbegaafd en hoog-sensitief zijn is een groot geschenk, maar het is niet altijd even gemakkelijk om dit uit te pakken en te ontwikkelen. Vanwege het ‘anders’ zijn moet je veel in de praktijk zelf uitzoeken. Het spreekt vanzelf dat je hierbij voor uitdagingen komt te staan. Waar je ook werkt en wat je ook doet – in een organisatie of voor jezelf, met betaald werk of niet – het kan een intense puzzel zijn om je weg te vinden, zeker omdat alles zo verweven is met wie je bent en dus meestal ‘persoonlijk’ is. Elke twee maanden waren er tot voor kort kleinschalige bijeenkomsten waar HB-ondernemers hun vraag van dat moment konden inbrengen en bespreken. De ervaring leert dat dit enorm productief werkt, waarbij we volop profiteren van elkaars kwaliteiten. Voor 2018 wordt gewerkt aan een nieuw programma voor HB Ondernemers. De actuele stand van zaken staat steeds in de Facebook groep Hoogbegaafde ondernemers.

Specials – workshops voor organisaties

Iedereen is talentvol; het geschatte percentage van hoogbegaafden is klein. Ook al werkt er in elke grote organisatie een klein aantal multitalenten, groeiers, hoogbegaafden en hoogsensitieven, de organisatie is zich hier maar zelden bewust van. Een organisatie kijkt immers naar de talenten die direct en vaak op korte termijn bijdragen aan haar doelstellingen. En… niet zelden komen mensen zelf er pas op latere leeftijd, of via hun kinderen, achter dat zij tot deze groep behoren. Bovendien houdt vrijwel niemand van een label zoals ‘hoogbegaafd’ omdat het stigmatiseert. Het past bij de missie van Lifemaps.NL om organisaties bewust te maken van de bijzondere mensen die voor hen werken. Voor wanneer daar enthousiasme voor ontstaat, zijn er speciale workshops om de mensen die dit aantrekt te laten ontdekken en onderzoeken hoe zij in hun werk ruimte voor zichzelf kunnen creëren en de condities voor zichzelf kunnen scheppen, waarbij zij gelukkig en succesvol kunnen zijn. Deze workshops worden altijd ontworpen en voorbereid met betrokken mensen uit de organisatie. Kom in contact wanneer je hierover van gedachten wil wisselen.

Praktische informatie

Je bent welkom! Inschrijven en betalen voor deelneming aan de zelfonderzoek workshops kan verschillen. Ook de plaats waar de workshops gehouden worden verschilt. Op de agenda vind je altijd de juiste informatie voor de workshops waarin jij geïnteresseerd bent. Wil je meer weten, neem dan contact op en je krijgt met alle plezier meer details en achtergronden.