FAQ Tags Archives: levensweg situatie veranderen

13 Levensweg Situatie veranderen

lifemap-levensweg-situatie-veranderen

Doel

Alles verandert continu. Het is dus belangrijk te weten hoe veranderen werkt en jezelf manieren aan te leren om er proactief mee om te gaan. Je brengt jouw historie als veranderaar in beeld, zodat je met voorbeelden uit je eigen leven kunt werken. Je vormt je een visie op veranderen, motivatie en omgaan met je schaduwkant. Je doet ervaring op met twee methodes om je voor te bereiden op veranderen: om een gewaagd doel in jouw werk te bereiken, dan wel om je huidige situatie in je werk of opdracht te verbeteren. Het wordt je helder wat strategisch denken en projectmatig werken inhoudt. Daar zul je in de toekomst profijt van hebben.

Toepassingen

  • Wanneer je een stapsgewijze aanpak zoekt om iets in je leven te veranderen
  • Wanneer je wil nagaan hoe jij je grote doel of droom kunt realiseren en daarin de rode lijnen wil zien die je kunt volgen.

Inhoud

De levensweg poster is zo ontworpen, dat je van je eigen leven kunt leren, ook als het om veranderen gaat. Je gebruikt in Levensweg Situatie veranderen geen stickers, maar werkt helemaal met je eigen woorden. Aan de hand van eenvoudige opdrachten vul je de poster in met verandervoorbeelden uit je eigen actieve leven. Je verdiept je in wat er bij verandering belangrijk is en vormt je eigen visie. Je reflecteert over je schaduwkant zodat je er bij een volgende verandering rekening mee kunt houden. Je gaat in je voorbeelden op zoek naar de rol, die je motivatie heeft gespeeld en trekt conclusies voor de toekomst.

►Wil jij jouw gewaagde doel bereiken in je (levens)werk? Je kiest jouw gewaagde doel voor de komende vijf jaar. Je gaat na wat je allemaal voor te bereiden hebt op elk gebied: rationeel en emotioneel voor jezelf, in de verbinding met anderen en de wereld, en qua lichamelijke en financiële gezondheid. Je bepaalt de succesfactoren, zodat je helder hebt wat je absoluut  zeker zult moeten doen voor je gewaagde doel. Je volgt de strategiekaart en vormt je eigen strategie. Hiermee oefen je jezelf in strategisch denken en werken, een belangrijke competentie in elke baan of opdracht.

►Wil je jouw huidige werksituatie veranderen? Dan kun je met het outcome model aan de slag om een duidelijk beeld op te bouwen van de huidige situatie en gerichte stappen te bepalen voor het bereiken van de gewenste situatie. Het outcome model helpt je om je diepere motieven aan te schakelen, in jouw voorbereidingen realistisch te zijn, alles mee te nemen, succesfactoren te bepalen en een gedetailleerd en samenhangend plan te maken. Je gaat hierbij projectmatig te werk en oefent zo met een belangrijke competentie in elke baan of opdracht, namelijk: projectmatig werken.

Thema’s

Strategie, projectmatig werken, doelen, motivatie, flow, succes, visie, veranderen, schaduwkant.

Informatie

  • Over motivatie, flow en strategie.

Verwijzingen

  • Wanneer hieronder naar paragrafen of hoofdstukken wordt verwezen betreft dit het gratis online e-boek Een reis door je leven in 3 vragen op lifemaps.nl. Dit e-boek geeft de rode draad tussen alle onderstaande lifemaps. Het rijgt als het ware alle thema’s aaneen in een logisch samenhangend verhaal.
  • Wanneer er informatie wordt genoemd, betreft dit documenten over het onderwerp, die bij de betreffende lifemap worden gebruikt.

 

Verder lezen