15 Levensweg Persoonlijk leiderschap

lifemap-levensweg-persoonlijk-leiderschap

Doel

Je verzamelt op jouw levensweg alle informatie voor het antwoord op de vragen: wie ben ik?, en: waar sta ik voor?. Je werkt hierbij op een creatieve manier met je ‘subpersonalities’ en waarden. Je oriënteert je op jouw levensdoelen op elk gebied, en op je motieven en waardesysteem. Je maakt een karakterisering van jezelf als leider. Je vindt je eigen manier om jouw grote doel in het leven, je ‘purpose’, te formuleren en daarmee het antwoord op de vraag: ‘Waartoe ben ik hier op aarde?’. Dit alles wordt zichtbaar op jouw levensweg, en deze vertelt jou dan het verhaal over hoe jij, met alles wat je in huis hebt, op weg bent naar het realiseren van jouw grote levensdoel.

Toepassingen

  • Wanneer je jezelf als leider wil karakteriseren en nagaan wat jij in jouw leiderschap laat zien
  • Wanneer jij je wil verdiepen in de waarden en waardesystemen en welke impact zij hebben op jouw leiderschap
  • Wanneer je jouw levensmissie wil vinden.

Inhoud

Met Levensweg Persoonlijk leiderschap ga je in beeld brengen op jouw levensweg en onderzoeken: wie je bent, waarvoor jij staat als leider en waar jij naartoe op weg bent in het vervullen van jouw levensdoel. Jij bent als mens zo veelzijdig als een diamant facetten heeft. Bij je vriend(inn)en en je ouders komen verschillende kanten van jezelf aan bod. In je werk ben je misschien precies, ‘to the point‘ en doelgericht, terwijl je op vakantie alles laat varen om jouw relaxte zelf alle ruimte te geven. Je kiest die deelpersoonlijkheden of ‘subpersonalities’ uit, die allemaal in jou leven. De stickers ervan plak je op de poster. Samen dragen ze de informatie over wie jij bent en waar jij voor staat.

Je verdiept je in jouw waarden en positioneert ze vóór je op de levensweg. Jouw kernwaarden inspireren en gidsen je in alles wat je doet. Wat zijn jouw grote doelen wanneer het gaat om: jezelf van binnen, relaties, activiteiten & loopbaan, leefomgeving & de wereld? Je visualiseert jouw dromen en doelen op elk levensgebied en schrijft ze op de poster.

Bij het tonen van leiderschap is het wezenlijk om jezelf te zijn. Je verdiept je in authenticiteit, de kenmerken van een leider en in de principes van leiderschap. Je voegt jouw karakterisering van jezelf als leider toe op de poster. Net als ieder individu is de hele menselijke soort is in ontwikkeling. Je gaat na wat jouw motieven zijn en welk waardesysteem het duidelijkst in je leven naar voren komt. Je vat ook dit samen op de poster.

Geholpen door uitleg en voorbeelden kom je in enkele stappen tot de keus van jouw persoonlijke stijl en tot de daadwerkelijke formulering van jouw ‘purpose’, je grote levensdoel. Dat krijgt een ereplaats op je levensweg.

Thema’s

Purpose, leiderschap, principes, waarden, doelen, subpersonalities, waardesystemen, authenticiteit, schaduwkant.

Informatie

  • Over leiderschap
  • About understanding human nature
  • About finding your purpose.

Verwijzingen

  • Wanneer hieronder naar paragrafen of hoofdstukken wordt verwezen betreft dit het gratis online e-boek Een reis door je leven in 3 vragen op lifemaps.nl. Dit e-boek geeft de rode draad tussen alle onderstaande lifemaps. Het rijgt als het ware alle thema’s aaneen in een logisch samenhangend verhaal.
  • Wanneer er informatie wordt genoemd, betreft dit documenten over het onderwerp, die bij de betreffende lifemap worden gebruikt.

 

Comments are closed.