Hoe het werken met de lifemap bouwstenen gaat

De lifemaps bestaan uit poster, stickervellen, wegwijzer en uitwerking. De wegwijzer bevat aanwijzingen om stickers te kiezen en op de poster te plakken. De opdrachten en vragen erin leiden stap voor stap toe naar eigen overzicht, inzichten en conclusies. De uitwerking biedt ruimte en structuur voor zelfreflectie. Soms is er verrijkende informatie toegevoegd, die als pdf per email wordt toegestuurd.

Tussen het lezen van de eerste aanwijzingen en het daadwerkelijk opplakken van de eerste sticker blijkt voor mensen een drempel te zitten. Soms leggen mensen de lifemap een tijdje weg. Het is dan ook omschakelen van denken naar doen, van algemene tekst naar het eigen leven, van rationeel overzien naar een eigen keuze maken.

Een lifemap vraagt erom dat alle paden tegelijk gevolgd worden; dat kan niet anders dan door intuïtief te werken. Wanneer deze drempel is genomen, wijzen de volgende stappen zich eigenlijk vanzelf. Met het heft in eigen handen, werkt iemand, die dingen graag opschrijft en van concretisering houdt, vanzelfsprekend de vragen en opdrachten helemaal uit. En iemand die houdt van snelheid en de grote lijnen ziet, doet gewoon alleen wat hij/zij nodig vindt

Comments are closed.