Wat een lifemap je biedt

Tijd voor jezelf

Heel vaak neem je pas tijd, wanneer je ertoe wordt genoodzaakt, zoals wanneer je ziek bent. Je krijgt tijd, wanneer je na een gebroken relatie plotseling veel meer alleen bent. Of je betaalde opdracht gaat niet door, zodat je geen werk – en wel tijd – hebt. Het kan ook zijn, dat je er bewust voor kiest door vrij te nemen en op pelgrimstocht naar Santiago di Compostella te gaan. Om welke reden je dit ook doet – als reactie op externe omstandigheden, of vanuit innerlijke drijfveren – op het moment, dat je in die tijd voor jezelf bent, stelt zich meestal pas de vraag: waarom ben ik hier, nu, zo? Dan pas begint de zoektocht naar antwoorden.

Op een innerlijke reis

Met een lifemap werken is zoals het maken van een innerlijke reis: wat ervaar je terwijl je bezig bent? Wat voel je erbij? Welke gedachten komen er bij je op? Veel weet je natuurlijk al, maar een lifemap helpt om dit naar voren te halen, te expliciteren en te concretiseren. Hierbij gaat het niet om winnen of verliezen, om succes of mislukking. De weg is net zo belangrijk als de uitkomsten.

Uitnodiging om intuïtief te werken

Met een lifemap voor zich, stap je als vanzelf uit je denkgewoonten in gevoel en intuïtie, ook al ben je een denker. Alles wat in het hoofd zit wordt duidelijk, terwijl de stickers op de poster worden geplakt. In het werken met een lifemap kun je jezelf vrijelijk uiten en doe je inspiratie op uit jouw eigen leven. Een lifemap is een belevenis en het onderweg zijn erin is werkelijk een ervaring.

Toepasbaar in verschillende situaties

Lifemaps bieden gereedschap in verschillende situaties. Wanneer je op een kruispunt staat, in werk of het persoonlijke leven. Wanneer je een moeilijke situatie beter wil begrijpen. Wanneer je jezelf wil verdiepen in wie je bent en kansen voor persoonlijke groei wil vinden. Of wanneer je jouw dromen en doelen voor de toekomst in beeld wil brengen en je wil onderzoeken hoe je daar dichterbij kunt komen.

Een lifemap brengt structuur

Er speelt altijd veel tegelijk in het leven. Talloze gedachten gaan op een dag door het hoofd. De sticker teksten tillen iemand meteen op conceptueel niveau, zonder dat er iets voor hoeft te worden gedaan – weg van veelheid en chaos. De verschillende soorten stickers brengen structuur aan in het denken. Tijdens het beplakken van de poster en het maken van de opdrachten, wordt merkbaar hoe ze met elkaar in verband staan. Het gratis online e-boek Een reis door je leven in 3 vragen leidt logisch door de sleutelthema’s van leven en werk heen. De lifemaps op thema volgen die logica en laten de samenhang zelf ervaren.

Comments are closed.