skip to Main Content
+31 (0) 306775536                      
Zorgen voor jezelf, anderen, de plek en de aarde. Met lifemaps werken volgens de Master Code of Care maakt bakens zichtbaar op weg naar de integrale stad
Zorgen voor jezelf, anderen, de plek, de aarde natuur

De Master Code of Care toepassen op het niveau van de stad brengt een diversiteit aan betrokken partijen bij elkaar, zodat gevestigde posities minder spelen. Het haalt individuen uit de eigen zaken zodat ingewortelde gebruiken thuis gelaten worden. De stad is voor de meeste levensbehoeften afhankelijk van toeleverende gebieden. Dit expliciet maken opent nieuwe wegen om voor de aarde te zorgen. De stad is mede gedefinieerd door de plek, wat het gemakkelijker maakt om zorgen voor de plek in alles mee te nemen. De stad is niet alleen de denk, doe en sociale bubbel voor mensen, maar huisvest ook planten en dieren, omvat grond en water, architectuur en kunst, onderhoud en afvalverwerking. De lifemap sticker sets voor de stad geven een holistisch beeld, zodat de hele realiteit wordt meegenomen.

Een integraal theoretisch raamwerk met toepassing in de praktijk

Integral city map

Oprichter van Integral City, Marilyn Hamilton, heeft een theoretisch raamwerk voor de stad ontwikkeld, met strategieën voor onderweg naar integraliteit. Het Integral Nest City meshwork omvat mensen uit de hele wereld, die zich inzetten voor maatschappelijke vraagstukken in relatie tot de stad. Meshwork partners brengen hun praktijkervaring en materiedeskundigheid in en passen de theorie toe. Meshworking is dé manier van samenwerken om multi-stakeholder projecten tot succes te brengen. Sleutel tot succes is het dienen van een groot maatschappelijk doel, dat partijen verenigt en competitie overstijgt. Lifemaps.NL is een van de partners.

Engageren en co-creëren met lifemaps

wereldbol-sticker met hart2

Het Integral City lifemaps programma vormt de paraplu voor projecten voor het co-creëren van lifemap scenario’s. Een Integral City practitioner brengt een maatschappelijk vraagstuk in, betrekt de stakeholders, op locatie en in de context, en leidt het project. Het vraagstuk wordt uitgewerkt in een lifemap scenario en een workshop aanpak. In enkele workshops wordt het geheel in de praktijk getest – vooral ook om de uitkomsten en ervaringen van de deelnemers te verwerken.  De nieuwe ontwikkelingen in 2021 staan in het teken van bevordering van samenwerking in internationale netwerken en van het inspireren en ondersteunen van internationale programma’s voor de jeugd.

Archetypes in de stad ontmoeten elkaar
Archetypes in de stad ontmoeten elkaar

Het eerste project had en heeft tot doel de stakeholders in een stad een ontdekkende ervaring te bieden van de Master Code of Care. Het basis scenario Archetypes in de stad ontmoeten elkaar ontstond in samenwerking met de Caravan of Unity, een initiatief van Co-Creating Europe. Er werd een mix van online en op locatie workshops gehouden voor Londen, te Klaipeda in Litouwen, Tampere in Finland, Findhorn in het Verenigd Koninkrijk, en Lissabon in Portugal. Uit het basis scenario ontstonden varianten, zoals die om mensen uit te nodigen voor een opbouwend en verbindend gesprek in de context van COVID19.

Voortbouwen op eerdere projecten

De eerste lifemap voor groepen werd uitgetest bij toenmalig werkgever UWV Gegevensdiensten. De jaren erna stonden voor Lifemaps.NL in het teken van zelfonderzoek, creëren van lifemap scenario’s en uittesten ervan in workshops – steeds aanhakend bij een vernieuwend initiatief: als co-auteur voor het schrijven van het boek Nieuwe Business Modellen, als betrokken deelnemer en workshop gever in het Veerhuis, als smaakmaker in Werken in Netwerken, samen met Inspiration at Work, als actief lid van de IHBV groep voor hoogbegaafde ondernemers, als co-creator in de Gemeente Tilburg voor de workshop voor BOOST013. Dankzij de ervaringen en stimulerende samenwerkingen in deze projecten zijn de lifemap scenario’s en bouwstenen robuust genoeg geworden om de wereld in te gaan, op reis van stad naar stad.

Lifemaps voor Integral City in Urban Hub 20

Urban Hub is a series of graphical books, produced by Paul Van Schaik, Integral Mentors. Volume 20 is about Accelerating City Change in a VUCA World – Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous – with a focus on Climate Change. A quote from Marilyn Hamilton, founder of Integral City: This book was conceived from imagining how the Power of the Master Code of Care could catalyse city change. The contributors who imagined with me this book, not only shared their powerful insights in words but had the talents and teams to translate the words into images.

READ AND DOWNLOAD URBAN HUB 20

READ AND DOWNLOAD LIFEMAPS FOR INTEGRAL CITY

Back To Top